субота, 27. фебруар 2016.

Саша Илић: Ниједан дерби није покраден као овај, свашта сам рекао Глођовићу!


Капитен Партизана Саша Илић рекао је новинарима да за 20 година колико је у црно-белима ниједан дерби није био „покраден” колико 150. по реду, а фудбалерима Црвене звезде је честитао на победи
– Честитам Црвеној звезди на победи и фер и коректној игри, али ипак не могу неке ствари да прећутим које ми леже на души. Ја сам 20 година у Партизану и толико дербија је иза мене, али ниједан није био покраден као овај. У ситуацији кад је фаул био очигледан и кад је требало да се досуди пенал, то није урађено и мени то није јасно. То је вероватно утицало на нашу даљу игру и расположење – рекао је Илићновинарима после меча.

Звезда је после преокрета победила са 2:1, а Партизану није досуђен пенал у првом полувремену, а у другом му гол није признат због офсајда.

– Кад смо постигли гол, досуђен је офсајд, али ни он није постојао. Судије не смеју на овако великој утакмици, на вечитом дербију, да праве грешке. Ово је лош показатељ за све младе играче, за многе новајлије које су први пут играле овакав меч. Ово је лош показатељ да неко трећи одлучује утакмицу за младе играче – рекао је Илић.
Легендарни капитен и играч с највише наступа у дербијима нагласио је да његово незадовољство нема везе само с његовим тимом.
– Надам се да се овакве ствари више неће понављати. И желео бих да напоменем да није битно да ли је била Звезда или Партизан. Овакве грешке европских судија не смеју да се дешавају у Супер лиги Србије – рекао је Илић.
Он је после недосуђеног пенала пришао судији Владу Глођовићу, а новинарима је признао да је оштро приговорио.
– Обећао сам себи да у последњих шест месеци нећу правити неке глупости, улазити у расправу са судијама и противничким играчима, али овде нисам могао да прећутим. Свашта сам му рекао и још потом кад сам погледао снимак хладне главе, није ми свеједно... У сваком случају, била је лепа утакмица и права мушка борба – рекао јеСаша Илић.

Нема коментара:

Постави коментар