понедељак, 29. фебруар 2016.

U GROTLU UŽARENOG JUGA: Oko glave su nam letele baklje, pucala su vatrogasna creva! (VIDEO)


Snimili smo bakljadu Grobara iz najboljeg mogućeg ugla


Jubilarni 150. Večiti derbi obeležili su i performansi navijačkih grupa sa Juga i Severa. Grobari su kao domaćini želeli da se pokažu ultras svetu u punom sjaju, čijih je pripadnika iz čitave Evrope bilo na tribinama stadiona Partizana.


Grobari su prednjačili sa obiljem pirotehnike koja je zapaljena na južnoj tribini.
Najvatrenije pristalice crno-belih su u čak četiri navrata imale ozbiljnu bakljadu tokom kojih je upaljeno na stotine baklji. Naša kamera je bila na licu mesta. Ušli smo u samo grotlo užarenog juga. Oko naše glave su letele baklje, udari i petarde, a dim je smanjivao vidljivost.
Srce je jače kucalo, a adrenalin je bio na vrhuncu. Gledate da zabeležite što bolji kadar, ali i pazite da vas neka od baklji koja bude bačena na atletsku stazu ne pogodi u glavu.
Vatrogasci, žandarmi, fotoreporteri, kamermani su imali pune ruke posla. Neki od njih i bili pogođeni, ali to je rizik u koji svako ulazi kada je u pitanju rad na derbiju podno najvatrenijih navijača sa južne ili severne tribine.Grobari su posebno spektakularne bakljade imali i drugom poluvremenu, kada je obeleženo i 20 godina dve jake navijačke grupe Juga – Šedouz i Vandal Bojs, koje su slavile 20 godina postojanja.
U njihovu čast jug je obasjan bakljama, koje su bile poređane duž ograde. Jedna od onih koje su završile na stazi pogodila je i vatrogasno crevo, koje je puklo kao balon. Voda je prštala, vatrogasci su morali brzo da reaguju i promene ga.
Sve smo to snimili iz najboljeg mogućeg ugla, tako da ljubitelji bakljada i ultras sveta mogu da pogledaju spektakularne kadrove snimljene našom kamerom.

Нема коментара:

Постави коментар