четвртак, 31. март 2016.

KOŠARKA, TO JE PARTIZAN: Zašto su crno-beli porodica, a Real i Bajern preduzeća? (FOTO)

Košarkaški klub Partizan dobio je lepo priznanje za sve što je učinio za srpski sport i promociju 'igre pod obručima'.

FOTO: STARSPORT


U kafeu koji se nalazi u sklopu dvorane „Aleksandar Nikolić“ danas je održana promocija knjige Slobodana Vladušića„Košarka, to je Partizan“ .
Autor ove jedinstvene priče o KK Partizan, profesor književnosti na Univerzitetu u Novom Sadu, na današnjoj promociji je objasnio svoj ugao gledanja na košarku i naš klub. Tokom svog veoma interesantnog izglaganja, Slobodan Vladušić je objasnio zbog čeka je Partizan klub, to jest porodica, a velikani poput Reala iz Madrida i minhenskog Bajerna preduzeća.
kkp_knjiga_1

Prema rečima autora, ova knjiga predstavlja njegov subjektivni doživljaj kluba, kao i emocija koje on sa sobom nosi a o kojima se priča i piše širom sveta. U knjizi „Košarka, to je Partizan“, koja se prema svedočenjima mnogih „čita u dahu“ sublimirano je zašto Partizan predstavlja porodicu, sistem, ogromnu školu talenata i trenera, kao i zašto su njegovi navijači najbolji najverniji.
Knjiga obiluje emotivnim nabojem, a samo jedan deo je tokom današnje promocije dočarao glumac Đorđe Marković, čitajući odlomak „Kako je sport pobedio Holivud“ koji govori o istorijskom uspehu i tituli šampiona Evrope iz 1992. godine. Pred sam kraj, Marković je pročitao i čuveno pismo Žofrija Lovernja kojim se prvi stranac kapiten u istoriji Partizana oprostio od saigrača, kluba i vernih navijača.
FOTO: KK Partizan

Današnju promociju, svojim prisustvom su uveličali pomoćni trener Dušan Kecman čija slika se i nalazi na naslovnici knjige, potom član šampionske generacije iz Istanbula a danas izvršni direktor kluba Mlađan Šilobad, kao i sadašnji kapiten crno-belihVanja Marinković i krilo Mihajlo Andrić.
KK Partizan, poklonio je profesoru Vladušiću retro dres koji je inspirisan osvajanjem prve titule državnog prvaka 1976. godine.

Нема коментара:

Постави коментар