среда, 30. март 2016.

PISMO IZ HUMSKE: Živeli Partizan i Borac! Živele Srbija i Srpska!

Srpski šampiona Partizan pauzu u domaćem šampionatu iskoristio je za gostovanje banjalučkom Borcu koji ove godine proslavlja 90. rođendan.

FOTO: partizan.rs


Zadovoljni gostoprimstvom koje su imali u glavnom graduRepublike Srpske crno-beli su odlučili da domaćinu zahvale otvorenim pismom koje vam prenosimo u celosti.
– Fudbalski klub Partizan je 24. i 25. marta imao čast i zadovoljstvo da gostuje Fudbalskom klubu Borac u Banjaluci u okviru proslave devet decenija od osnivanja ovog najvećeg kluba na teritoriji Republike Srpske i jednog od najvećih na prostoru prethodne Jugoslavije.
Nisu samo višedecenijska tradicija i više puta iskazano prijateljstvo bili pokretačka snaga i duh ovog gostovanja. Biti ugošćen u administrativnom, sportskom i duhovnom centru Republike Srpske je poseban plezir, biti deo proslave domaćina starijeg od gosta posebno zadovoljstvo a biti poštovan kao sportski prijatelj svakom navijaču Partizana posebna radost, jer je i ovom prilikom mogao da se uveri da “u svakom gradu ovoga sveta on neće nikada ostati sam”.
A navijača Partizana je bilo dosta i svi su, kao jedan, bodrili svoj klub onako kako to samo iskreni poštovaoci njegove tradicije i slave umeju i mogu. Bilo je ponosa u ovom gostovanju upriličenom u vreme sećanja na žrtve NATO bombardovanja.
Uverili smo se iznova da naša braća preko Drine vole Srbiju i Srbe čak i više nego što mi sami sebe volimo i cenimo, da, ponekad, tu njihovu bezrezervnu i ničim omeđenu ljubav i poštovanje olako podrazumevamo. Vredi je zaslužiti, negovati i isticati jer je ona vrednost koja ne gasne.
Partizan je duboko svestan ove odgovornosti prema prijateljima i sa zahvalnošću ističe toplu dobrodošlicu, čistosrdačnu proslavu i dogovorenu buduću saradnju između naših klubova.
Srećan i ponosan što gradi mostove saradnje i zajedničke buduće projkete, Fudbalski klub Partizan koristi ovu priliku da se još jednom zahvali domaćinima iz Banjaluke i pozdravi ih citatom akademika Dragoslava Mihailovića: “Srbija vas nije zaboravila pa nemojte zaboraviti ni vi nju. Ne mislite na nju kao egzaltirana devojčica ali znajte – u najtežem trenutku, ona se neće izmaći. Mislite na Srbiju onako kako izgladneo logoraš misli na zamrljani dukatić, zašiven negde u postavi, kojim se, u poslednji čas, može kupiti spasonosno parče hleba”.
Živeli Partizan i Borac! Živele Srbija i Srpska!Jugoslovensko sportsko društvo PARTIZAN

Fudbalski klub PARTIZAN

30. mart 2016. godineB E O G R A D

Нема коментара:

Постави коментар