понедељак, 06. март 2017.

MIŠLJENJE STRUČNJAKA: Evo ko je kriv za propust kod Zvezdinog gola (VIDEO)

Duel večitih rivala koji je odigran u subotu, 4. marta na stadionu Crvene zvezde, obeležila je velika greška sudija, koji su dopustili da se igra nastavi iako je Džon Ruiz loptu vratio u teren nakon što je ona napustila granice igrališta, da bi u nastavku Gelor Kanga postigao pogodak.


Nekadašnji sudija Raka Đurović je u intervjuu za Blic pojasnio čija je krivica takva odluka:
– Nema nikakve dileme, lopta je celim svojim prečnikom prešla gol-aut liniju. Dodatni sudija iza gola Srđan Obradović je to morao da vidi i da signalizira Maju Vujoviću. I pomoćnik kraj aut linijeSvetozar Živin je napravio veliku grešku. Glavni arbitar nije mogao jasno da vidi tu situaciju, ali su zato tu njegovi asistenti. Sudije su pritom imale i olakšavajuću okolnost, jer je loptu izbio defanzivac Partizana i lopta bi svakako pripala crveno-belima. Svako bi trebalo da snosi odgovornost, a ona je najveća kod pomoćnika, rekao je Đurović.
Đurović je takođe prokomentarisao i pogodak Uroša Đurđevića:
– Đurđević je odlično napao loptu glavom i zatresao je mrežu. Mislim da tu nema dileme i da nije bilo ničeg spornog prilikom te situacije. Priča se da je Đurđević dao gol rukom… Da je tako nešto uradio, morao je da udari loptu pesnicom da bi ona na onakav način završila u mreži. Eventualno ga je okrznula, ali nije promenila pravac, te nije ni bilo govora o prekršaju.
A bilo je govora i o žutom kartonu koji je Vujović uputio Srđanu Plavšiću, nakon što je Zvezdin fudbaler pao u kaznenom prostoru Partizana:
– Sudija je tu postupio na pravi način, bilo je kontakta, ali je on bio nedovoljan za najstrožu kaznu. Verovatno mu je odmah pokazao žuti karton kako bi sprečio dalja simuliranja u nastavku meča. Možda je javna opomena bila preoštra kazna, mogao je da ga upozori.
Čini se da će se o suđenju na večitom derbiju još dugo, dugo pričati…


TEKST:(HotSport)

Нема коментара:

Постави коментар