понедељак, 11. децембар 2017.

Europa League: Partizan izvukao Plzenj !

Zavrsen je zreb u Nionu !

Sportski rezultat tu, finansijska dobit tu. Samo, Partizan se ne zadovoljava. Želi još. A posle plasmana u nokaut fazu Lige Evrope automatski su mu porasle ambicije, sežu makar do još jedne runde, da ova generacija napravi makar isto što i ona iz sezone 2004/2005, kad se plasirala u osminu finala tadašnjeg UEFA kupa.

Crno-bele je put naveo na češki Plzenj, koji će im biti prvi rival u 2018. godini, odluženo je u Nionu, žrebom za šesnaestinu finala drugog po važnosti UEFA takmičenja. Gledajući imena ostalih potencijalnih rivala, neko bi rekao da je prvak Srbije dobro prošao na žrebu, međutim, koliko ga težak zadatak čeka, najbolje ilustruju sledeće činjenice: Plzenj je posle 16 kola ubedljivi lider prvenstva Češke (15 pobeda, jedan remi, bez poraza, gol-razlika 34:5), a u Grupi G Lige Evrope završio je ispred rumunske Steaue, švajcarskog Lugana i izraelskog Hapoela iz Ber Ševe (četiri pobede).


Ekipa Miroslava Đukića je žreb sačekala u grupi nepovlašćenih timova i jedini ograničavajući faktor bio je da iz grupe nosilaca ne može da se sastane sa Dinamom iz Kijeva, koji je završio kao prvoplasirani u Grupi B.

Crno-bele su na žrebu predstavljali generalni direktor Miloš Vazura i klupski administrativac zadužen za odnose sa UEFA, Nenad Danilović.

Utakmice šesnaestine finala Lige Evrope igraće se 15. i 22. februara. Ostaje da se odredi da li od 19.00 ili 21.05.

Ukoliko prođe, Partizan će se plasirati u osmini finala, a žreb za taj nivo takmičenja je 23. februara, takođe u Nionu. Utakmice su na programu 8. i 15. marta.

Finale Lige Evrope zakazano je za 16. maj 2018. u Lionu.

Нема коментара:

Постави коментар