уторак, 19. децембар 2017.

Finansijer nereda na derbiju je vođa balkanskog podzemlja, istraga vodi i do fudbalskog menadžera!


U istrazi je do sada otkriveno da je nerede među „grobarima“ na derbiju finansirao jedan od vođa balkanskog podzemlja, ali obavještajne službe bave se i motivom neisplaćenih provizija za prodaje igrača, koji bi takođe mogao biti jedan od razloga za nasilje.

Kako su ranije pisali, operativna saznanja iz istraga govore da je nerede u Humskoj finansirao i osmislio istaknuti član jedne kriminalne grupe, te da je pozadina masovne tuče borba za prevlast na tržištu droge. Ipak, istraga i dalje traje, a hrvatski „Jutarnji list“ skreće pažnju da bi motiv za sukob na južnoj trbini mogao da se nalazi i u neisplaćenim provizijama od prodaje dvojice igrača Partizana u jedan klub italijanske prve lige ovog ljeta.Prema njihovim izvorima, jedan hrvatski menadžer koji često boravi u Srbiji posredno je naručio napad i našao šestoricu izvršitelja te im za taj posao navodno isplatio 150.000 eura. Sastanak na kojem je dogovoren njihov angažman organizovan je, piše „Jutarnji“, krajem prošle sedmice u jednom beogradskom hotelu.

Pitanje motiva nastaviće da bude aktuelno sve dok šestorica hrvatskih nasilnika, kojima je u petak uveče određen pritvor odlukom Višeg suda u Beogradu, ne progovore. Prema nezvaničnim informacijama, nasilnici su se na saslušanju branili ćutanjem.

„Jutarnji“ pak tvrdi da je neisplaćena višemilionska provizija za transfere mogla biti okidač za osvetu Partizanu jer bi, u slučaju većih nemira, crno-bijeli bili kažnjeni odstranjivanjem publike i sa mečeva domaćeg prvenstva, ali i onih u Ligi Evrope protiv Viktorije Plzen. U tom slučaju, šanse za plasman Partizana u nastavak takmičenja bile bi znatno smanjene, a i finansijska šteta bila bi ogromna.


Policija je nakon brutalnih nereda identifikovala i uhapsila Ivana Miškovića, Stjepana Mihovilovića, Hrvoja Bakovića, Jakova Podruga, Anta Firića i Damira Tovarovića.

Srpska i hrvatska policija sada intenzivno sarađuju kako bi se utvrdila njihova uloga u navijačkom nasilju na stadionu Partizana.
Vraćali dug za neplaćenu drogu?

Kako piše „Slobodna Dalmacija“, u policijskim krugovima sve se češće govori da je angažman šestorice Splićana zapravo bio vraćanje duga za isporučenu drogu koju nasilnici nisu platili svom beogradskom dobavljaču. Ova teorija dobija na značaju i zbog toga što je poznato da je uža specijalnost navodnog organizatora nereda iz srpskog podzemlja upravo - trgovina kokainom.

Нема коментара:

Постави коментар