среда, 27. децембар 2017.

NAJDŽEL VILIJAMS-GOS : Volim basket, ali moda je zakon!


Od malih nogu želim da budem modni kreator, ali je košarka preovladala. Devojke u vašoj zemlji odećom baš umeju da pokažu stav
 Tanka je linije između mode i košarke – ako ne verujete, pitajte beka Partizana Najdžela Vilijams-Gosa!
Momak rođen u Portlandu od malih nogu sanja da bude profesionalni košarkaš ili modni kreator. Jedan san je ispunio, prevagnula je igra pod obručima, ali je malo falilo da Najdžel završi u svetu mode. Redovno prati šta je u trendu na modnim pistama.
– Tačno je, moda je moj hobi. Interesovao sam se za tu oblast još od detinjstva. Moji prijatelji su modni kreatori, imaju svoju liniju odeće, često se čujemo i učestvujem u radu. Kod mene je prevladala košarka, mislim da nisam pogrešio – uz osmeh nam kaže Vilijams-Gos.
Šta kažeš, da li se Srpkinje dobro oblače?
– Da, veoma sam iznenađen. Mislim da su malo hrabije u oblačenju od muškaraca i vole hrabro da istaknu stav. Sviđa mi se to.
S obzirom na to da ti dizajn ide od ruke, da li bi nešto menjao na Partizanovim dresovima?
– A neee, mislim da su dobri. Crno-bela kombinacija je odlična (smeh).
Veoma brzo si se prilagodio evropskom stilu košarke, čini nam se da imaš osećaj za igru jednog Evropljanina.
– Hvala na tome, trudio sam se da se upoznam sa sredinom u koju dolazim. Drago mi je što sam se brzo uklopio u Partizanov sistem, pokušavam da naučim što više i da dođem na viši nivo u karijeri.
Koje su najznačajnije razlike između koledž košarke i one u evropskim takmičenjima?
– Ovde se definitivno igra snažnije. Igrači su zreli, fizički su jači. Recimo, češće se primenjuje presing. Ponekad počinju da me jure još dok sam na našoj polovini.
Kakav je osećaj biti srednjoškolski šampion i igrati fajnal-for NCAA?
– Neverovatan, o tome sanja svaki klinac koji počinje da igra košarku. Igrao sam sa Gonzagom pred 70.000 ljudi, to se ne zaboravlja.
Šta si znao o Srbiji pre dolaska u Evropu?
– Uf, jako malo, gotovo ništa. I bio sam veoma iznenađen. Meni se ovde sve sviđa, grad je neverovatan. Pričao sam prijateljima i porodici. Moji su bili ovde i uverili se. Beograd je veoma živ grad, ponekad imam osećaj da se ne smiruje 24 sata. Kao mali Njujork.
Da li i dalje misliš da je Partizan bio pravi izbor za tebe?
– Definitivno! Partizan i dolazak u Beograd, to je nešto najbolje što je moglo da mi se desi u ovoj fazi karijere – rekao je Vilijams-Gos.


Нема коментара:

Постави коментар