среда, 20. децембар 2017.

Partizan i Plzenj ce mozda igrati mec bez publike!

U iščekivanju odluke UEFA.

SUTRA KAZNE U „SLUČAJU DERBI“


Nije bilo navijača protiv Videotona, nije ih bilo ni protiv kijevskog Dinama, možda ih neće biti ni protiv Plzenja.

Sve pod uslovom da UEFA kazni Partizan zatvaranjem stadiona za prvi meč šesnaestine finala Lige Evrope, što je opasnost nadvijena nad Humskom ulicom u danima iščekivanja vesti iz Niona.

Disciplinska komisija Evropske kuće fudbala za 5. januar je zakazala sednicu na kojoj će odrezati kaznu crno-belima zbog dešavanja na susretu sa Jang Bojsom, a prema nagoveštajima iz samog kluba postoji mogućnost da ona ne bude (samo) finansijska, već da se aktivira onaj deo uslovnih sankcija zbog kojih je naš prvak već ispaštao.

Još od avgusta, od kazne da igramo bez prisustva gledalaca na dva evropska meča i izricanja uslovne kazne s pretnjom automatske suspenzije od jedne utakmice u slučaju ponovljenih prekršaja, strepimo od ponovnog zatvaranja stadiona. Konstantno smo pod lupom UEFA, zbog podebele fascikle navijačkih prekršaja iz poslednjih 12 godina, koja mi je data na uvid prilikom pojavljivanja pred Komisijom za žalbe. Naše takmičenje je deo sistema UEFA i kao takvo bi trebalo da funkcioniše po njenim opštim pravilima. U tom smislu nisam naročiti optimista kada je u pitanju odluka koju očekujemo 5. januara, na kraju već postupka pokrenutog zbog utrčavanja na teren, upotrebe pirotehnike i razglasa, rasističkih povika, blokiranih stepenica na tribinama i neakreditovanih novinara na terenu protiv Jang Bojsa“, analitičan i precizan je u izjavi dnevnom listu Danas profesor dr Vladimir Vuletic, potpredsednik Partizana.


Nemile scene sa poslednje takmičarske utakmice u 2017, kad je izbila velika tuča na južnoj tribini, tokom duela Partizan - Crvena zvezda, predstavlja otežavajuću okolnost za crno-bele.
Pretpostavljam da će prilikom izricanja kaznenih mera uzeti u obzir i ono što se desilo na večitom derbiju i verovatno aktivirati raniju kaznu o suspenziji. Dakle, moglo bi da se desi da utakmicu šesnaestine finala Lige Evrope u Humskoj igramo bez publike“, zabrinut je Vuletić.


U Humskoj 1 su ne neprestanoj liniji sa Nionom...
Profesor Vuletić je na čelu komisije koja je na vezi sa UEFA oko eventualne kazne. Čekamo 5. januar da vidimo šta će se desiti, nadamo se da će UEFA imati razumevanja. Ni za Partizan, ni za fudbal uopšte, ne bi bilo dobro da se meč sa Plzenjom odigra pred praznim tribinama. Ono što se desilo na derbiju nema veza sa nama. Jesu viđene ružne scene, ali to su stvari u nadležnosti viših instanci, a ne nas, sportskih funkcionera“, dopunio je Miloš Vazura, generalni direktor Parnog valjka.


U međuvremenu, za četvrtak 21. decembar, zakazana je i sednica Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije, a kako se može čuti tad će biti izrečene kazne u „slučaju derbi“.
Nagovešteni su nam otvaranje disciplinskog postupka i podnošenje disciplinske prijave protiv našeg kluba od strane Fudbalskog saveza Srbije. I to je u redu, tj. očekivano. Da je u pitanju subjektivna odgovornost mi bismo je negirali, jer ničim lično nismo doprineli strašnim događajima sa poslednjeg večitog derbija, ali smo kao njegov domaćin spremni da preuzmemo deo objektivne odgovornosti za ono što je bilo na južnoj tribini našeg stadiona. Pretpostavljam da će nam vrlo brzo biti izrečene sankcije, dopunio je izjavu za Danas Vladimir Vuletić, potpredsednik crno-belih.


Нема коментара:

Постави коментар