петак, 22. децембар 2017.

Patrik Miler: HOCU TROFEJ,HOCU ABA LIGU!

„Hoću zakucavanja, pobedu u derbiju i da naučim da brojim na srpskom“, kaže najbolji strelac crno-belih ove sezone.


Kad je letos, pred početak sezone, Patrik Miler dolazio u Partizan, to je pomalo predstavljalo iznenađenje za navijače. Nisu navikli da crno-beli imaju dva stranca na bekovskim pozicijama. Ispostavilo se da je, uz dovođenje Najdžela Vilijamsa Gosa, potpis još jednog Amerikanca bio najbolji potez kluba iz Humske u letnjem periodu.
Brzo je robusni momak rođen u Čikagu potvrdio da će predstavljati pojačanje i da može da pravi razliku na terenu.

Imali smo uspona i padova, ali smo četvrti i to je pozicija u kojoj smo želeli da budemo. Osećam da će stvari da krenu na bolje. Imamo novog trenera, novu situaciju, napredujemo svaki dan. Radujemo se 2018. godini. Ajde da prvo osvojimo četvrto mesto, a onda i da osvojimo ABA ligu. Došao sam ovde da pobeđujem, to je ovde tradicija. Hoću da budem deo te tradicije i bogate istorije“, rekao je Miler.

Nije Mileru bilo potrebno previše vremena da se prilagodi na život u Beogradu, imao je iskustvo igranja u Evropi, tačnije u Turskoj
Navikavam se svaki dan sve više. Imam GPS, vozim se malo, tu su i saigrači da mi olakšaju. Ima sličnosti sa Istanbulom gde sam već igrao. I tamo sam igrao za crno-beli tim,Bešiktaš, ali ovde su navijači, ipak, bolji''..

Partizan je, uprkos lošim rezultatima u poslednjih mesec dana i promeni trenera, uspeo da zadrži četvrto mesto na tabeli Jadranske lige. Problemi su, međutim, i dalje prisutni.

Postizanje poena od početka sezone nije bilo problem, već odbrana. Moramo da se koncentrišemo i to popravimo. I odbrana je ono na čemu najviše radimo sa novim trenerom. Čini mi se da postajemo sve bolji. Imamo nove principe i to će nam pomoći da pobeđujemo“.

Amerikanac je u prethodna dva meseca imao dosta prilike da se upozna sa kvalitetima regionalnog takmičenja i kaže da ga veoma ceni.

ABA je odlična liga. Jedna od najbolji u Evropi. Svako može svakog da pobedi. Nebitno da li je prvi ili poslednji na tabeli. Stalno moraš da budeš na oprezu. Očekujem veliku borbu za prva četiri mesta“.


Ima, ipak, razlika u košarci zbog kojih mu je bilo potrebno neko vreme da se adaptira.
"Stil igre u Razvojnoj ligi je znatno drugačiji nego u Evropi. Tamo se igra brže, stalno se trči napred-nazad, ovde je više odbrana u fokusu. Drago mi je što sam odigrao te utakmice i počeo da se uklapam u sistem“.

Očekivano, kada je u pitanju teren, jedna od stvari koja mu se najviše dopala bio je derbi protiv Crvene zvezde. Taj meč Partizan je igrao kao domaćin, a gosti su odneli pobedu.

„Bila sjajna uitakmica, mnogo intenziteta na terenu i tribinama. Jedva čekam da opet igramo i nadam se da ćemo pobediti u derbiju. Znam da će oni sada imatu podršku veliku svojih navijača, hoću i to da vidim“.


Kaže da mu neće predstavljati problem to što će, kako je to obično slučaj kada su gostujuće ekipe u derbiju u pitanju, imati protiv sebe i atmosferu.
„Volim važne utakmice, kada su svi protiv nas. To te tera da se takmičiš još jače i povećava motivaciju“
Zahvaljujući dobrim partijama i činjenici da je prvi strelac ekipe u dosadašnjem toku sezone, Miler je brzo stekao simpatije navijača Partizana.

„Drago mi je što su me zavoleli. Uzbuđen sam kad izađem na teren i upravo su navijači jedan od glavnih razloga što želim da pobeđujem u svim utamicama“.

Amerikanac kaže i da je do sada naučio samo dva izraza na srpskom jeziku. Obećao je da će poboljšati taj fond reći.

„Znam da kažem „ko je najbolji“ i „zdravo“. Pokušavam da naučim brojeve, nisam još uspeo u tome, ali uspeću“.

Biće ovo Mileru drugi put u karijeri da Božić provodi van Sjedinjenih Američkih Država, a na Badnji dan (24. decembar po gregorijanskom kalendaru), Partizan će ugostiti Mornar iz Bara u meču Jadranske lige.

„U Istanbulu sam proveo prvi Božić van SAD. Drago mi je da mi u subotu stižu verenica i sin da proslavimo zajedno praznik u Beogradu. On je mali, ima godinu i po dana. Nadam se da ću uskoro da mu kupim Partizanovu majicu“.

Miler je osmislio i na koji način će da provede jedan od najvećih hrišćanskih praznika.

Verovatno ćemo da odemo i do bioskopa, da ogledamo sa klincem neki crtani film. Želim jednostavno da šetam sa porodicom i da uživamo u Beogradu. Teško je kad si udaljen od najbližih, ali sam srećan sam što konačno dolaze“.Нема коментара:

Постави коментар