среда, 27. децембар 2017.

TO NEMA CENU: Gagić OBJASNIO pravi razlog POVRATKA u Partizan!


Iskusni košarkaš potpisaće jednoipogodišnji ugovor.

Posle neslavnog odlaska iz Partizana 2005. godine, Đorđe Gagić se ponovo vratio u tabor crno-belih, ali ne da bi ispravljao ranije grehe. Iskusni košarkaš i reprezentativac Srbije, kao glavni razlog novog dolaska u staro jato, navodi ljubav prema klubu.


- Od trenutka kad je postalo jasno da se vraćam, imam neverovatnu energiju, kao na baterije sam. Priča je počela posle kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Da sam istog momenta mogao da raskinem sa Ješilgiresunom, odmah bih stigao u Partizan. Oni nisu hteli da me puste, ali smo se svi zajedno izborili i evo me opet kod kuće - bile su prve reči Gagića po povratku u crno-beli tabor.
Bivši igrač Gacijantepa, Tenerifa, Cmokija, Bujukšehira i Ješilgiresuna potpisaće jednoipogodišnji ugovor za timom Nenada Čanka, a o potezu da oprosti dug prema Partizanu kaže:
- Volim taj klub, bez obzira na neka pogrešna tumačenja svega što se dešavalo kad sam odlazio. Nisam ni razmišljao kad je počela priča o povratku. Ja sam neko ko gleda život sa vedrije strane. Veoma sam svestan situacije, možda i kritika koje će me dočekati. Ali, isto tako znam i kakvu ovaj klub ima podršku navijača. Jednom kada osetiš Partizan, to ne može da izađe iz krvi.
Kada je odlazio u februaru 2015. godine, nije ni pomišljao da će ga tolika želja i strast naterati da se vrati pred Grobare.
- Nikad nisam isključio Partizan, ali sam tada hteo da puknem od pritiska, negativne priče koja nije bila realna. Već sam to jednom rekao, bez obzira šta je Dule Vujošević kazao posle rastanka, ja ću ga uvek poštovati, on me je afirmisao, omogućio mi je da igram Evroligu i za reprezentaciju. Zato, kad pomislim na Partizan, pamtim samo lepe stvari. Sve titule, pobede, dete mi se rodilo dok sam nosio crno-beli dres... Životni tok mi je vezan za ovaj klub. U tom trenutku sam samo želeo da se sklonim.
Ne želi da se kaje zbog ranijih stvari, a crno-beli dres mu je i te kako nedostajao:
- Bilo mi je mnogo teško što se to dešava, ali sam morao, tako da se nisam ni pokajao. Smatrao sam da zaslužujem da igram više, bilo je mnogo stresa i čaša se napunila do kraja. Onda sam otišao i gledao svaku utakmicu Partizana toliko strastveno da porodica nije smela da sedi pored mene dok gledam. Mnogo mi je nedostajao Partizan.
Samo dva košarkaša, sa kojima je bio u timu Partizana, sačekala su Đorđa Gagića u aktuelnom igračkom kadru.
- Sa mnom su bili Šalić i Andrić, dok je Veličkovića znam mnogo dugo. Gledao sam ih, vidim sebe u tom timu, ali je moje samo da radim, da se podredim timu i da svi zajedno probamo da napravimo dobar rezultat. Ja uvek verujem, a uz naše navijače sve je moguće, to najbolje znam. Partizan je sigurno 30 odsto bolji uz ljude na tribinama.
Svuda pođi, kući dođi. To je deviza kojom se vodio reprezentativac Srbije.
- Niko ko se nije našao na parketu u crno-belom dresu ne može da shvati šta je Partizan. A ja tada nisam znao gde dolazim. Sada sam iskusniji, stprljiviji. Igrao sam u Italiji, Turskoj i Španiji, ali nigde nije kao kod kuće - istakao je Đorđe Gagić.


Нема коментара:

Постави коментар