среда, 27. децембар 2017.

ĐUKIĆ OTKRIO: Poznat status Sejdube Sume u nastavku Partizanove sezone


Na novogodišnjem koktelu fudbalskog kluba Partizan, trener Miroslav Đukić je novinarima odgovarao na razna pitanja, a dotakao se i statusa Sejdube Sume.

Na početku razgovora, Đukić je sumirao proteklu godinu:
– Uspeli smo da se plasiramo u nokaut fazu Lige Evrope, u domaćem šampionatu se borimo za titulu, u kupu se borimo za titulu… Sigurno je da ćemo pokušati da u 2018. osvojimo titule i stvorimo Partizan na duže staze. Zadovoljan sam ostvarenim, ali to je proces, jer titule se ne osvajaju u decembru već na leto. Ekipa može da napravi pomak, ali u svim opcijama smo, sve dobro teče i nadam se da ćemo završiti sa osvojenim titulama koje svi u Partizanu traže.
Pred crno-belima je prelazni rok, kao i pokušaj da sustignu minus od devet bodova u odnosu na Crvenu zvezdu u domaćem šampionatu na proleće:
– Klub će napustiti igrači koji se nisu izborili za ozbiljniju ulogu, a radimo na dolasku onih koji će nas ojačati. Očekuje nas teška borba, ali ekipa raste, imamo prostora za napredak… To me raduje.

Na pitanje da li ga plaši to što još uvek nije obezbeđen nijedan potpis, Đukić je istakao da nema problema:
– Ne plaši me… Partizan je pokazao da je ekipa, težim da stvorim Partizan sa sistemom, gde su individualci ti koji donose prevagu. I to smo pokazali u ovoj godini, imali smo teških momenata, gde Suma nije funkcionisao, nije se osetilo, Tošić bio povređen, Janković, Kosovića koji je bio standardan smo izgubili na samom početku, ali je ekipa funckionisala i uspela je da „izvuče“ polusezonu. Najbitnije je da stvorimo dobru ekipu gde će individualci dati taj „plus“. 
Što se odlazaka iz redova crno-belih, najavio je da navijači ne bi trebalo da brinu:
– Neće biti velikih odlazaka, nekontrolisanih, samo ono što mi dozvolimo, tako da se nadam da će kostur ekipe ostati. Na njega ćemo pokušati da dodamo pojačanja. Partizan je uvek spreman da poboljša šta može.
Mnoge zanima i status Sejdube Sume:
– Suma je naš igrač, i verujemo u njega. Došao je bez priprema, tako da… Siguran sam da će na proleće to biti drugi Suma.

A posebno se osvrnuo na čuvara mreže i osvajača „Zlatne lopte“ u srpskom fudbalu, Vladimira Stojkovića:
– Stojković je odradio vrhunsku polusezonu, veoma bitan igrač, čovek za nas… Za Partizan, i u svlačionici, i na terenu. Bitno je što je dobio tu nagradu, jer će sa samopouzdanjem biti još bolji. Vrhunski je golman, i Partizan će sve učiniti da ostane. Da li će, videćemo, ali sam siguran da će klub, a i Stojković učiniti sve da bude uz nas. Ipak, napominjem, najvažnije je to što smo ekipa, i tu smo gde smo jer smo od početka upravo to – ekipa, zaključio je Đukić.


Нема коментара:

Постави коментар