уторак, 27. фебруар 2018.

Lazović: Prvenstvo nije namešteno!

"Potpuno sam siguran da FSS ne privileguje nijedan klub, pa makar to bili i Crvena zvezda i Partizan", kaže prvi čovek Zajednice superligaša


Predsednik Zajednice klubova Super i Prve lige Srbije Dragomir Lazović odbacio je tvrdnje predsednika Crvene zvezde Svetozara Mijailovića da je prvi čovek Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza privatizovao Savez, navodeći da su takve izjave neprimerene i štetne.
"U obavezi sam da odgovorim i svojom izjavom javnosti prezentujem stav. Iskreno i istinski za sve vreme formiranja novog rukovodstva FSS-a i imenovanja predsednika Slaviše Kokeze ničim nisam bio prinuđen da donesem bilo kakvu odluku koja nije bila u interesu svih klubova Superlige. Potpuno sam siguran da FSS ne privileguje nijedan klub, pa makar to bili i Crvena zvezda i Partizan", izjavio je Lazović.

Međutim, kako je naveo, ono što sigurno itekako šteti srpskom fudbalu jesu neprimerene izjave čelnika dva naša najveća kluba.
"Shodno tome, a posle učestalih razgovora koje sam imao sa čelnicima velikih klubova, potpuno sam iznenađen izjavom predsednika Crvene zvezde. Ne samo da je izjava bila neprimerena, već je i izjavom diskreditovano postojanje zajednice Superlige, koja ne samo da postoji, već u njoj deluju i rade visoko kvalitetni kadrovi za koje mogu reći da su odlični operativci FSS", podvukao je Lazović.

Prema njegovim rečima, da li će šampion Srbije biti Crvena zvezda ili Partizan, treba oni da odluče isključivo na terenu, a nikako da svoje neuspehe ili uspehe rešavaju preko leđa krovne institucije našeg fudbala, kao ni preko ostalih klubova naše lige. Takođe je napomenuo i da su optužbe da je prvenstvo namešteno netačne.
"Zato u potpunosti kao predsednik Superlige i predsednik Javora uvek ću biti na strani fudbala i institucija našeg fudbala i uvek ću biti protiv ovakvih izjava i iste smatrati kao neprimerene i štetne. Uskoro će biti održana i Skupština Udruženja klubova Super i Prve lige gde će klubovi javno moći da izraze svoje mišljenje", zaključio je Lazović.Нема коментара:

Постави коментар