среда, 28. фебруар 2018.

Pecarski za sajt Evrolige: Igram s uzorom Veličkovićem, otac mi mnogo pomaže u unapređivanju igre

Mladi košarkaš Partizana postizao je 18 poena i imao osam skokova u proseku na kvalifikacionom juniorskom turniru Evrolige održanom u Beogradu


Marko Pecarski je ovih dana baš u žiži javnosti. Potpisao je juče ugovor na četiri godine s Partizanom, prvi profesionalni u karijeri, a malo pre toga učestvovao je sa juniorima Partizana  na kvalifikacionom juniorskom turniru Evrolige i stigao do finala gde je Zvezda bila bolja sa 90:59.
Pecarski je postao prvi igrač koji je igrao na pet pomenutih turnira Evrolige i zato je "zaradio" priliku da odgovara na pitanja u intervjuu koji je izašao na sajtu najjačeg evropskog takmičenja.
Prvo pitanje se ticalo uzora koje je Pecarski imao.
"Najveći broj mojih uzora dolazi iz Partizana, zato što sam ceo svoj život veliki navijač Partizana. Jedan od mojih uzora je i Novica Veličković, koji mi je sada saigrač. Tako da mi to mnogo znači", rekao je Pecarski.
Mladi centar Partizana je veoma zadovoljan zbog potpisivanja četvorogodišnjeg ugovora s crno-belima.
"Srećan sam i ponosan zbog svog prvog profesionalnog ugovora. Nastaviću da se razvijam i činim napredak na svim poljima u Partizanu. Opravdaću poverenje koje mi je ukazano".

Marko je sin Miroslava Pecarskog, koji je 1989. godine osvojio Kup Koraća, a bio je i prvak Evrolige 1996. godine.
"Otac mi mnogo pomaže u karijeri zato što je prošao kroz sve što ja treba da prođem. Razgovaram sa njim i može da mi pomogne u teškim momentima. Govori mi veoma važne stvari i to mi pomaže da se razvijam. Zna šta treba da radim da bih dostigao najveći nivo".

Već je igrao na pet ANGT turnira, ali ovaj poslednji u Beogradu mu je poseban. 
"Bilo je to posebno za mene zato što sam igrao u svom gradu, ali ću uvek imati loš osećaj zato što nismo osvojili taj turnir".
Ovaj 208 centimetara visok centar je postao prvi igrač koji se pojavio na ANGT juniorskim turnirima u pet različtih godina. Do sada su Samba Ndiaje Nikola Žižić imali po četiri nastupa.
"Sjajna je stvar što sam postao prvi igrač kome je to pošlo za rukom. Bilo je zadovoljstvo igrati svaki put u takvom prvenstvu. Svaki put je bilo novo iskustvo".
Imaće možda šansu Pecarski da igra i na završnom turniru Evrolige za juniore ukoliko Partizan dobije posebnu pozivnicu za učešće.
"Možda ćemo dobiti vajld kard, možda ne. To nije nešto o čemu treba da razmišljamo. Bilo bi dosta bolje da smo zaslužili to mesto na terenu. Ali bilo bi lepo igrati na tom turniru u svom gradu", rekao je Pecarski.

Нема коментара:

Постави коментар