понедељак, 09. јул 2018.

Još jedan plej: Partizan bi da uzme i Alekseja Nikolića!

Reprezentativac Slovenije u pregovorima sa crno-belima

Još jedan plej: Partizan bi da uzme i Alekseja Nikolića

Rekao je Nikola Lončar na promociji u novog sportskog direktora Partizana da crno-belima donosi „znanje, veze i kontakte“, a sudeći prema metama kluba iz Humske 1 ovog leta, jasno je da bivši reprezentativac puca visoko. Snažno je odjeknula informacija da bi ekipu Nenada Čanka mogao da pojača Markus Pejdž, kome je ponuđen ugovor na dve godine, a samo nekoliko sati kasnije još jedno ime lansirano je u košarkašku orbitu.

Prema saznanjima portala Basketballsphere, u pitanju je Aleksej Nikolić, s kojim je, takođe, uspostavljen kontakt i on bi uskoro mogao da stigne u Srbiju. Doskorašnji organizator igre Brose Bamberga je po okončanju minule sezone „izašao iz ugovora“ sa Nemcima, postao slobodan igrač, bio nadomak ljubljanske Olimpije, međutim, veliki su izgledi da se umesto u Sloveniji zaputi ka Beogradu.


Naravno, ostaje otvoreno pitanje da li bi Markus Pejdž i Aleksej Nikolić zajedno došli u Partizan, što je moguće imajući u vidu da se tim tek formira ili uprava predvođenja predsednikom Ostojom Mijailovićem bira jednog od njih.

Kako god, Nikolić ima pedigre prvaka Evrope, minulog septembra u Turskoj bio je član reprezenatcije Slovenije koja je pokorila Stari kontinent, pobedivši Srbiju u istanbulskom finalu. Igrao je i na Mundobasketu 2014. u Španiji.

Prethodne sezone, u dresu Bambera na 29 evroligaških utakmica prosečno je igrao 12 minuta, beleživši 2,5 poena i 1,7 asistencija po susretu.
Pre Pejdža i Nikolića, kao potencijalne mete Partizana na poziciji pleja pominjali su se Miki Mekonel i Mekenzi Mur.

Нема коментара:

Постави коментар