среда, 25. јул 2018.

Kako je Partizan predstavljen na sajtu Trakaija – Počelo je velikim pohvalama, završilo teškim rečima…


Na početku tog teksta pod naslovom ”Partizan – tvrđava talenata sa impresivnim navijačima”,već u prvoj rečenici se naglašava da Trakai ide na megdan ”legendarnom” beogradskom klubu, Partizanu.
Potom se podseća na 27 osvojenih titula crno-belih, što u Jugoslaviji, jednoj, drugoj, što u Srbiji.

”Dvadesetsedmostruki šampion Partizan dominirao je srpskim fudbalom u prošloj deceniji, osvojio osam titula, od toga šest uzastopnih. Istina, Partizan je prošle sezone bio u senci druge beogradske ekipe, Crvene zvezde i završio je na drugom mestu”, navodi se na sajtu Trakaija.

Potom se ističe da je Partizan uporedo sa sjajnim rezultatima u Srbiji stvarao i velike igrače, pa se navode imena Aleksandra Mitrovića, Lazara Markovića, Stevana Jovetića, Adema Ljajića, Stefana Savića, Matije Nastasića, koji su ponikli u Partizanovoj školi, a potom sazreli u dobro poznate evropske igrače.

Posebno se podseća i na unosne transfere ”dvojice igrača” u Fiorentinu, ukupno vredne blizu deset miliona evra, pritom su verovatno mislili i na Milenkovića, čije se ime ne pominje u tekstu.
Sledeća tema bio je blistav evropski put Partizana prošle sezone, do 1/16 finala Lige Evrope, ali se podseća i na pobede nad Rudarom na početku ove sezone, kao i na kiks crno-belih od pre dve godine protiv poljskog Zaglebja, već na startu kvalifikacija za Ligu Evrope.
Nisu propustili priliku ni da podsete na učešće Partizana u Ligi šampiona, ali samo 2010/11, nisu išli u dalju prošlost, kada su crno-beli još jednom igrali u evropskoj eliti, u sezoni 2003/04.
Za kraj su ostavili komentar o navijačima Partizana i tu ima i prilično oštrih, nedovoljno proverenih i preteranih ocena o njihovoj ”tamnoj strani”.

”Navijači – od fantastične atmosfere do rasizma”,podnaslov je tog dela teksta na sajtu Trakaija, a u nastavku se kaže:

”U praksi, sve balkanske zemlje imaju impresivnu kulturu organizovanog navijanja, pogotovo je to izraženo u Beogradu.

Partizanovi navijači su u istom gradu kao i navijači Crvene zvezde koja će igrati protiv Suduve. Njihov rivalitet u derbijima je opisan kao jedan od najvećih u svetu.

Stadion Partizana prima više od 30.000 gledalaca, koji  često kreiraju neverovatnu atmosferu, uz pesme i skandiranja tokom čitavog meča. Istina, postoji i ružnija strana svega toga.


Partizanove navijače odlikuje i epidemija rasizma, čak i protiv njihovih fudbalera (?!).

Takođe, na početku ove sezone navijači Partizana nisu bili previše aktivni, pa ih je protiv Rudara bilo tek oko 10.000 na tribinama”, navodi se pri kraju teksta, uz očekivanja da će grupa pristalica Partizana doputvati i u Viljnus na revanš.


Нема коментара:

Постави коментар