уторак, 31. јул 2018.

Lendejl objasnio: Zasto Partizan, a ne NBA?

Australijanac  kaze da je izabrao crno - bele  jer su kroz istoriju pokazali da umeju da rade sa talentovanim igracima.

Lendejl objasnio: Zašto Partizan, a ne NBA?

Australijanac Lendejl predhodne nedelje je igrao za Atlantu u letnjoj NBA ligi, ali je uprkos tome odlucio da ode iz Amerike u Srbiju i da postane clan Beogradskog Partizana kojem je preko potrebno bilo pojacanje na poziciji centra.
''San o NBA ligi je i dalje ziv,uostalom pogledajte kako su do sada prolazili Australijanci tamo. Mnogi su prvo otisli u Evropu tri - cetri godine, ostavili trag, napumpali samopouzdanje, fizicki ojacali, i stekli iskustvo u jakim takmicenjima i klubovima'', poceo je Lendejl pricu za najtirazniji australijski list, Herald San iz Melburna.

Lendejl je sa beogradskim crno-belima potpisao ugovor na dve godine.
”Svake godine četiri, pet igrača iz Evrope ode i u uspe u NBA ligi, a uveren sam da će i meni to da pođe za rukom. Razmišljao sam, zašto da ne napravim promenu, odem negde daleko i probam da se izgradim kao profesionalac. Verujem da to nije loša ideja”.

Pre Lendejla, dres crno-belih nosila su trojica Australijanaca – Aleks Marić, Nejtan Džavai i Tom Vilson.
“Srećan sam zbog izbora koji sam napravio i ovo je svakako bolja varijanta od one tri ponude iz NBA lige koje sam imao”.

Kaže i da se za Partizan odlučio jer srpski klub je kroz istoriju umeo da afirmiše talentovane igrače.
“Rekli su mi da je pozicija centra upražnjena i da bi mogao dobro da se uklopim i dobijem ozbiljnu ulogu. To mi je bilo sasvim dovoljno.  Imam poverenja u ekipu, igrače i trenera”.

Lendejl ima u ugovoru sa Partizanom i opciju da ode u NBA ligu posle prve godine.
“Još sam mlad i učim. Smatram da mi ne bi koristilo da sada odem u NBA i sedim na klupi iz kojeg god razloga. Istovremeno, u Evropi ću da igram i stičem iskustvo”, zaključio je Lendejl.

Нема коментара:

Постави коментар