понедељак, 30. јул 2018.

Sistem katapult stigao u Partizan, crno-beli s njim žele dominaciju!


Klub iz Humske na taj način želi poboljša mogućnosti prvotimaca, ali i isprati i pripremi najtalentovanije momke iz škole na poslednjem koraku u najjaču selekciju Partizan Catapult.


Vrhunski rezultati zahtevaju ulaganje, što su shvatili i u Partizanu još pre dve godine, kada je počelo veliko ulaganje, kako u obnavljanje infrastrukture (veštački tereni), tako i u sisteme, koji pomažu razvoju i oporavku fudbalera.TEHNOLOGIJA U SLUŽBI VRHUNSKIH REZULTATA

Partizan je otišao i korak dalje, ne samo da je pomenuti “Katapult” kupljen za potrebe prvog tima, već je isti sistem obezbeđen i za omladinsku selekciju crno-belih. Na taj način klub iz Humske želi da isprati i razvoj i rad svoje dece u Omladinskoj školi, na poslednjem koraku pred ulazak talenata u prvi tim, kako bi najjača selekcija dobila “gotov proizvod”.


Tome u prilog i činjenica da je u nedelju u Surdulici, Partizan na terenu od prvog minuta imao Armina Đerleka, Svetozara Markovića i Zlatana Šehovića, a uz njih se za mesto bore i Luka Cucin i Jovan Kokir – svi ponikli u akademiji osvajača Kupa. I na tome sigurno neće stati...

Inače, Partizan je prvi tim na ovim prostorima, koji je kupio “Katapult”, a ne treba zaboraviti da je još 2003/04. takođe u Humskoj uvedena revolucija sa “pulsmetrima”, na kojoj su insistirali tadašnji trener Vladimir Vermezović i kondicioni trener Dejan Ilić.


Ovoga puta, crno-beli su ponovo postavili standarde, jer tehnologiju poznate australijske kompanije, nekoliko puta nagrađivana za inovacije, a koristi je više od 500 organizacija i timova na vrhunskom nivou, kako u Premijer ligi, Primeri, Bundesligi, Seriji A, tako i u NBA, NFL...

ŠTA JE SISTEM “KATAPULT”?

Naučno je dokazano da “Katapult” meri mikopokrete i omogućava trenerima da prate fudbalere individualno. Dobijeni podaci se koriste za utvrđivanje mogućnosti igrača, kao i za dobijanje podataka o opterećenju.
Sa “Katapultom” trener dobija bazu podataka o svakom igraču ponaosob, kao i momentalne izveštaje posle svakog odrađenog treninga. Na taj način se sportista priprema na najbolji mogući način, a ujedno se umanjuje i mogućnost povreda.

“Katapult” zapravo razvija algoritme, koji pomažu da se prate performanse sportiste, što omogućava krucijalne podatke i objektivno merenje njegovog učinka na vrhunskom nivou. Ova tehnologija koristi globalni satelitski sistem za navigaciju, kao i lokalne sisteme, koji beleže pokrete i koristi inercijalnu analizu pokreta, kako bi se dobile precizne biomehaničke analize. Pored fudbala, sistem se koristi u širokoj upotrebi, kako u timskim, tako i u individualnim sportovima.

4 коментара:

 1. Sigurno je da će ovo pomoći, najviše u smislu praćenja onih koji zabušavaju, ali bolje da su se potrudili prvo da plate budu redovne.

  ОдговориИзбриши
 2. Анониман30. јул 2018. 13:01

  Odlicna stvar, sigurno. Redovna ugoverena plata je nesto sto bi trebalo da se podrazumeva, ali avaj...Postovani Aga, da li uskoro mozemo da ocekujemo jos koji dolazak/odlazak?

  ОдговориИзбриши
 3. Ako će ovaj katapult da pomogne da ne gledam više ovo mučenje od fudbala i to na početku sezone onda se slažem .. Malo šale nije na odmet , đukiću ostani pandure ostani , nema takvih plata kao u Partizanu ..

  ОдговориИзбриши
 4. Анониман30. јул 2018. 14:55

  Nije prvi Partizan uveo.Dinamo i Zvezda ga imaju dugo.

  ОдговориИзбриши