петак, 27. јул 2018.

Đukić: Teško je igrati u ovakvom ambijentu, nisu oni indijanci

A pričao je i o povicima sa tribina

Đukić: Teško je igrati u ovakvom ambijentu, nisu oni indijanci

Partizan nije briljirao večeras, ali je slavio u prvom meču kvalifikacija za Ligu Evrope protiv litvanskog Trakaija sa 1:0. Teško je bilo Miroslavu Đukiću tokom 90 minuta borbe sa čvrstim gostima, ali je po završetku meča odavao utisak zadovoljnog čoveka.
"Nije lako igrati u ovakvom ambijentu. Nisu ni oni (fudbaleri Trakaija) indijanci kao što mi mislimo. To je ekipa koja igra tvrdo i jako. Uspeli smo da pobedimo sa 1:0 i steknemo rezultat koji nam daje lepu zalihu i protsora za optimizam", izjavio je Đukić u mikrofon TV Arena Sport.

Teško ste se nosili s rivalom dok se igralo 11 na 11, gde je bio problem?
"Važno je da je ekipa sačuvala mir i pobedila večeras. U Evropi se teško pobeđuje i pored negativnog ambijenta u kojem se igralo uspeli smo da pobedimo. Čestitke mojim igračima na karakteru koji su pokazali." 

Prozivke sa tribina ne dotiču trenera crno-belih.
"Ja sam radnik Partizana. Ne donosim odluke, smo radim svoj posao", zaključio je Miroslav Đukić.

Potom je slične konstatacije ponovio na zvaničnoj konferenciji za medije. Ali i odgovarao je na pitanja o pojedincima. Prvo je glasilo: Danilo Pantić opet nije igrao na svojoj poziciji, već bliže Rikardu Gomešu. Da li je to greška?
"Pantić je uradio svoj zadatak, trudio se da pomogne ekipi. Nemam šta da mu zamerim"

Opet slabija završnica?
"Stvorili smo dosta šansi, ali nismo bili fini u završnici. Nije nimalo lako probiti taj bedem. Dosta ekipa ima taj problem".

Prošli put Ivanović je dobio žuti za simuliranje, večeras Janković?
"To su mladi momci, sigurno da greše. Ipak, uradili su to u žaru borbe"

2 коментара: