субота, 28. јул 2018.

Zvezdi i Partizanu određene sudije za evropski revanš sa Litvancima: Jedan je bio na Mundijalu, drugi je obradovao Srbiju

Večiti znaju ko deli pravdu


Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana se spremaju za revanše sa Suduvom i Trakaijem na evropskom frontu, sad je poznato i ko će deliti pravdu.

Crvena zvezda je u 2. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona praktično sve rešila pobedom od 3:0, a u revanšu će pravdu deliti Tijago Bruno Lopez Martins, u pratnji sunarodnika Kamposa, Almeide i Godinja.

Lopes Martins je 38-godišnji arbitar koji se ovim poslom bavi od 2013. godine, u kojoj je munjevito napredovao.

Prošle godine je prvi put sudio kvalifikacije za Ligu šampiona, bio je čak u mundijalskoj ekipi koja je funkcionisala kao VAR podrška, na meču Francuske i Australije.

Zvezdi će deliti pravdu 1. avgusta od 19.30.

Sa druge strane, Partizan ima nešto teži posao jer je trijumfovao samo sa 1:0 protiv Trakaija, a sudiće Švajcarci u revanšu 2. avgusta od 18 časova.

Glavni sudija na pomenutom meču između Trakaija i crno-belih biće Stefan Klosner, 37-godišnji doktor biologije iz Berna, koji je 2008. godine počeo da sudi u elitnom rangu takmičenja u Švajcarskoj, a na listi FIFA sudija se nalazi od 2012. godine.

Pomagaće mu sunarodnici Remi Zgaragen i Efe Kurnaca. Četvrti arbitar je takođe Švajcarac – Urs Šnider, delegat je Grk Lukas Siotropos, a specijalni posmatrač Ika Koho iz Finske

Stefan Klosner je srpskoj javnosti inače ostao u lepom sećanju, pošto je delio pravdu na odlučujućem meču omladinske selekcije Srbije i Rumunije, za plasman na Evropsko prvenstvo, u maju 2012. godine. Utakmica se igrala u Novom Sadu, našu selekciju je predvodio Zoran Džimi Marić, a činili su je, između ostalih, Aleksandar Mitrović, Uroš Spajić, Nikola Ninković, Nikola Aksentijević, Uroš Đurđević, Radoja, Poletanović...

“Orlići” su slavili sa 3:0, a Klosner je tada pokazao čak dva crvena kartona rumunskim reprezentativcima. Naša selekcija se tada plasirala na evropsku smotru, iako je igrala u teškoj grupi igrala sa Nemačkom, pomenutom Rumunijom i Mađarskom.

Нема коментара:

Постави коментар