петак, 31. август 2018.

Bata Mirković ljut: Pali smo bez otpora, ali ponovo bih sve isto uradio

Ovo je bila i suviše velika utakmica da se primaju ovako neozbiljni golovi - kroz sredinu, dva čak iz prekida?!

Bata Mirković ljut: Pali smo bez otpora, ali ponovo bih sve isto uradio

Trener fudbalera Partizana Zoran Mirković bio je veoma nezadovoljan načinom na koji je njegova ekipa poražena u Istanbulu od Bešiktaša sa 3:0 i ispala iz plej-ofa za Ligu Evrope. Nije želeo da govori konkretno o pojedinačnim propustima igrača, ali je rekao da se ekipa nalazi u veoma teškoj situaciji i da će morati mnogo da radi u nastavku sezone.
“Izgubili smo od jačeg protivnika, u revanšu bolje ekipe. Čestitam Bešiktašu na prolazu i fer borbi. Ovo je bila i suviše velika utakmica da se primaju ovako neozbiljni golovi - kroz sredinu, dva čak iz prekida?! Posle toga više nije bilo povratka, ovo je naša realnost u ovom momentu. Moramo mnogo da radimo, situacija je teška, ostaju nam sad još prvenstvo i kup”, rekao je Mirković na konferenciji za novinare posle meča u Istanbulu.

Dosta toga je trener Partizana imao da zameri svojim igračima posle ubedljivog poraza.
“Zameram im najviše odsustvo koncentracije u prekidima, to su komplikovane, istovremeno i jednostavne situacije. Nedopustivo je da se tako primaju golovi, bez ikakvog otpora! Moramo da preuzimamo više odgovornosti u momentima kad imamo višak prostora. Meni, u stvari, nama, neke stvari diktira i stanje tima, pojedini igrači nemaju snage za celu utakmicu. Pričamo o rovitima, tek izašlim iz povrede. Dakle, ponovo bih isto uradio...”


Utisak je da je Danilo Pantić bio jedina svetla tačka među crno-belima večeras?
“Ne bih izdvajao nikoga ni po dobru ni po zlu”.

Objasnio je Mirković i razloge zbog kojih je izveo Aleksandra Šćekića, pa zatim i Svetozara Markovića.
“Šćekića sam zamenio zbog udarca u glavu, tražio je, Svetu Markovića iz taktičkih razloga. Imali smo minus i želeli smo da igramo malo i hazarderski”.

Još jedan od utisaka je i da je prilikom prekida napadač Rikardo loše markirao Pepea?
“Igrači znaju raspored, gde tačno ko stoji. Ne bih o imenima, videću, ko god je bio u toj zoni trebalo je bolje da reaguje. Ljudi su bili totalno bez otpora”, zaključio je Mirković.

Нема коментара:

Постави коментар