четвртак, 16. август 2018.

Grobari, ako može bez politike i rasizma!

Da se ne aktivira uslovna kazna UEFA

Grobari, ako može bez politike i rasizmaBije Partizan bitku na terenu za plasman u plej-of Lige Evrope, ima lepih 2:1 iz Danske, potrebno je samo da overi to u revanšu sa Nordsjilandom. A najgore što može da mu se desi jeste da mu taj ugođaj pred projektovane duele sa Bešiktašem pokvare sopstveni navijači, nekim gafom.

Zato čelnici kluba iz Humske 1 apeluju na Grobare da se suzdrže od povika koje bi na bilo koji način mogli da privuku pažnju delegata, zvaničnika UEFA ili agencije FARE, čiji volontiraju za Evroksku kuću fudbala.
„Partizan je prošle godine imao loše iskustvo, utakmice bitne za dalji tok takmičenja igrao je bez publike. Posle odluke vezane za Crvenu zvezdu, Partizan je takođe na oku. Naša molba navijačima je da ne bude političkih parola i povika na rasnoj osnovi, jer bi to povuklo da najvažniju utakmicu sezone igramo bez publike. Isto to se odnosi i na zakrčene prolaze“, upozorava Miloš Vazura, generalni direktor Parnog valjka, a njegove reči prenose Večernje novosti.

Partizan je prošle godine pred praznim tribinama igrao protiv Videotona i kijevskog Dinama, a još dramatičnije je saznanje da mu uslovna kazna, u slučaju novog incidenta, nije istekla.
„To znači da i najsitniji problem može da povuče kaznu. Na ovoj utakmici će biti povećan broj redara, na istoku će ih biti duplo više, jer se tamo nalaze dve frakcije. Pozivamo navijače da dođu u što većem broju sada nam je njihova podrška veoma važna“.

Inače, ulaznice za večerašnji meč koštaju 600 dinara za južnu i severnu, 900 za bočne delove zapadne i istočne, a 1.200 za centralna mesta na tribinama.
„Siguran sam da naši navijači shvataju važnost momenta u kome se nalazimo i da će pokazati, kao mnogo puta do sada, da su im Partizan i uspeh kluba najbitniji. Nema potrebe da otežavamo igračima, daih dovodimo u situaciju da zbog gluposti igraju pred praznim tribinama ili, u gorem slučaju, uopšte ne igraju. Ili da praznimo klupsku kasu na kazne UEFA. Potreban nam je 12. igrač na tribinama, verujemo da nas neće izneveriti“, dopunio je Miloš Vazura.

1 коментар: