четвртак, 16. август 2018.

Mirković odlučio - ovo je startnih 11 Partizana za Nordsjeland!Crno-beli protiv Zemuna odmorili nekolicinu prvotimaca, ne bi li što spremniji dočekali revanš i pokušali da stave tačku na prolaz u plej-of Lige Evrope

Tim koji pobeđuje ne treba menjati, taman on imao i krizne trenutke, odnosno “prazan hod”, što je u fudbalu sasvim normalno. Pogotovo ako, poput novog trenera Partizana Zorana Mirkovića i Gordana Petrića, gradite sve iznova i to u nezgodnom momentu.


Crno-beli su minulog četvrtka u Danskoj uspešno prošli “vatreno krštenje” sa novim šefom struke i iz Faruma doneli veliku pobedu (2:1), ali niko se u Humskoj ne zavarava da je plasman u plej-of Lige Evrope već obezbeđen, jer je mlada i veoma poletna ekipa Nordsjelanda pokazala zavidan kvalitet i veliku želju za uspehom.

Sledi “drugo poluvreme”, a šta je to Mirković pripremio sa svojim saradnicima?                   


Ne računajući golmana Vladimira Stojkovića, koji je nezamenljiva karika i u domaćim i u evropskim mečevima, minula utakmica sa Zemunom može da bude odrednica tima za Nordsjeland, ukoliko se pogleda koga je to sve od igrača Mirković odmarao, ne bi li revanš sa Dancima tim dočekao potpuno spreman.

Po sopstvenom priznanju posle meča u Gornjoj varoši, učinio je to posle savetovanja sa kondicionim trenerima i medicinskim timom, nezadovoljan činjenicom da je ekipa u Farumu tokom drugog dela doživela pad u igri.

U poslednjoj liniji protiv Zemuna nije bilo levog beka Nemanje G. Miletića i štopera Marka Valijentea, ali u njegovom slučaju nije samo umor bio u pitanju.

Španac je kuburio i sa sitnom povredom primicača zbog koje bi svakako propustio prvenstveni duel. Poslednje informacije govore da je spreman i komandovaće odbranom na sutrašnjoj utakmici.

Igrači Partizana posle meča u Danskoj Foto: partizan.rs
Mirković će otuda na desnog beka vratiti Nemanju R. Miletića (u Zemunu igrao štopera), pošto bi ofanzivnija orjentacija Enakea mogla da predstavlja problem protiv brzonogih Danaca, centralni par defanzivaca će činiti pomenuti Valijente i mladi Svetozar Marković, a uz levu aut-liniju će dejstvovati Nemanja G. Miletić.

Što se manevra tiče, takođe ne bi trebalo da bude rotacija, jer je do 70. minuta u Farumu, kada je ponestalo snage, sve delovalo sasvim dobro.  Struka je u Zemunu od početka odmarala Gorana Zakarića, Sašu Zdjelara i Marka Jankovića koji su tokom meča ipak “upisali” minute (postalo je opasno po gol), dok Nebojša Kosović nije bio ni u protokolu. Sva četvorica fudbalera će, uz Danila Pantića, danas zauzeti svoja mesta na terenu.

Zdjelar i Kosović ispred odbrane, Pantić u centralnom delu terena, a Zakarić (levo) i Janković (desno) po krilima.

Najistureniji fudbaler će biti Rikardo Gomeš, koji, poput Kosovića, uopšte nije bio u kombinaciji za prvenstveni duel, kako bi bio maksimalno spreman za borbu sa jakim defanzivcima Nordsjelanda.

Alternativa i “oružje” više u napadačkom arsenalu će biti samo Nemanja Nikolić, pošto Ognjen Ožegović neće konkurisati za utakmicu zbog povrede...

1 коментар: