петак, 31. август 2018.

OCENE - PARTIZAN: Pogledajte šta radi Dača Pantić! A ostali?

Odbrana bez ikakvog otpora, Ivanović nije mogao da se sastavi, Rikardo krivac za dva gola

OCENE - PARTIZAN: Pogledajte šta radi Dača Pantić! A ostali?

VLADIMIR STOJKOVIĆ 6 - Šteta što golman izuzetnih vrednosti mora da trpi propuste kolega iz odbrane koje su ga opet ostavile na strelištu. Paradoks je da je dobio veću ocenu od svih članova defanzivne linije, ali ju je i zaslužio, pošto je sprečio pravu katastrofu crno-belih na Bosforu.

NEMANJA R. MILETIĆ 5 - Ono što je Kvarežma radio prošle sedmice njegovom prezimenjaku na levom boku, večeras je demonstrirao kad se preselio na suprotni kraj terena. I Larin ga je pošteno preznoijo. Ispadao češće nego ikad u kvalifikacijama. Ima i do snage protivnika, ali bek Partizana mora nešto i da "zatvori".

SVETOZAR MARKOVIĆ 5,5 - Samouvereno je ušao u meč, ali je posle frtalj časa počeo da pada i više se nije podigao. Jedan od krivaca za gol Ozjakupa igrao je samo 45 minuta, usled odluke Mirkovića da ga žrtvuje za drugog špica. Moraće da sazri. Veliki je ovo zalogaj bio za talentovanog štopera.MARK VALIJENTE 5 - Kasnio je u obe situacije koje su prethodile golovima Pepea i Ozjakupa. Grešio u postavci. Larin mu je dušu na pamuk vadio...

NEMANJA G. MILETIĆ 5 - Toliko preplašen da je uspeo da bez većih problema reprizira neubedljivo izdanje sa Topčiderskog brda. Sad kad više nema Evrope, možda je vreme da šansu dobije Zlatan Šehović na levom beku.

SAŠA ZDJELAR 5 - Ne samo da nije pripucao sa distance, kao što je najavio, nego često ni pogledom nije uspevao da uhvati veziste Bešiktaša. Kamoli da napravi višak, prenese loptu, dubinskim pasom proigra ofanzivce... Ništa, ništa i opet ništa.

ALEKSANDAR ŠĆEKIĆ 6 - U "hendikepu" od početka, jer je posle sudara glavama sa Ujsalom morao da igra sa čalmom. Nije mu smetala da bude jedan od retkih koji je pokazao borbenost, a kad se na to nakalemi nekoliko oduzetih lopti pre nego što se preselio na mesto štopera, njegova partija dobija konture zadovoljavajuće.

GORAN ZAKARIĆ 5,5 - Preplašen u većem delu utakmice. Oslobodio se okova sudara sa velikim rivalom tek početkom drugog dela kad je spremio šansu Pantiću. Ni izbliza opasan kao u dvomeču sa Dancima.

ĐORĐE IVANOVIĆ 5 - Katastrofa je blaga reč za ono što je pokazao ne tako davno najbolji fudbaler Superlige. Trebalo je da bude kreator akcija, da proigrava Rikarda, odlaže loptu krilima, ali narodski rečeno sa istom "nije uspeo da se sastavi".

DANILO PANTIĆ 7 - To šta je radio, kako je igrao i koliko da "uđe u meso" želeo pozajmljeni vezista Čelsija moglo bi da predstavlja model ponašanja na koji bi trebalo da se ugleda svaki od fudbalera Partizana s kojim je kročio na teren "Vodafon parka". Maltene od prvog kontakta s loptom videla se ideja, smisao, želja, prkos... Sve što bi moralo da karakteriše igrača ekipe koji juri plasman u grupnu fazu. Jedina nevolja je što je, praktično, igrao sam. Bez pomoći. Da je umesto stative pogodio mrežu početkom drugog dela možda bi pokrenuo Parni valjak...

RIKARDO GOMEŠ 5 - Prošle nedelje je nadvisio odbranu Bešiktaša, a večeras mu je Pepe vratio dulom porcijom, pošto ga je nadmudrio kog oba svoja gola. Naravno, nije posao špica crno-belih samo da bude od koristi u odbrani, ali je poražavajuće da u napadu nije uradio ništa. Možda i zato što nije imao ko loptu da mu doda.

IZMENE

NEMANJA NIKOLIĆ (od 46. minuta) 5,5 - Malo konkretniji je bio Partizan kad je zaigrao sa dva fudbalera u špicu, međutim, nije bio opasan kako bi trebalo.

GABRIJEL ENAKE (od 57. minuta) 5,5 - Tek povremeno sprečavao napade Bešiktaša, nedovoljno da bi se nametnuo za buduće partije.

SEJDUBA SUMA (od 62. minuta) 5 - Za pola sata fudbala pokazao je da mu se ne ostaje u Humskoj.

TRENER ZORAN MIRKOVIĆ 5,5 - Pretrpeo je prvi poraz na klupi Partizana, od objektivno jačeg rivala, što nije za neku veliku zamerku, međutim, za analizu je postavka igrača prilikom prekida i manjak hrabrosti da se preuzme odgovornost u igri. Deluje da je pogrešio odlukom da Ivanovića promoviše u startera, ali isto tako, kad pogleda na klupi, da li ima nekog ko bi promenio stvari na terenu?

Нема коментара:

Постави коментар