понедељак, 13. август 2018.

Veličković o prelaznom roku: Temeljno se dovodili igrači... Nije kao pre

„I mi smo bili mladi, pa smo pravili čuda“, podstiče kapiten Partizana novu gardu

Veličković o prelaznom roku: Temeljno se dovodili igrači... Nije kao pre

Uz njega najbolje stoji samo jedna reč. Vođa. Kad je pre nekoliko dana potpisao novi ugovor, postalo je i definitivno jasno da će Novica Veličković predvoditi novi, mladi, poletni sastav crno-belih i u takmičarskoj 2018/2019.
„Ne znam ni sam koja mi je ovo sezona u Partizanu. Prethodnih godina sam malo kasnije dolazio u ekipu, a sada sam tu od početka priprema. Malo mi je žao sto se leto završilo“, smeje se kapiten crno-belih.

Utisci javnosti u renoviranom timu Parnog valjak su uglavnom pozitivni. Veličković traži vreme da se izjasni.
„Ne mogu još da kažem kakva je ekipa, ima novajlija, a ovo nam je prvi trening. Ne poznajemo se još, ali video sam da ima dosta pozitivne energije. Temeljno se radilo na dovođenju novih igrača i iz toga mogu da proizašu samo dobre stvari“.

Svestan je da će mu se uloga malo promeniti, tačnije, da će u dogovoru sa ljuditma iz kluba i trenerom Nenadom Čankom manje vremena provoditi na terenu.
„Ne igram za sebe. Jedini cilj mi je da pomognem Partizanu da pobeđuje i da se vrati tamo gde mu je mesto. Ove godine imamo dosta mladih igrača, moraću da radim sa njima, da im pomognem da shvate šta je Partizan. Mnogi još toga nisu svesni. Trebalo bi da znaju da podršku koju će dobiti usmere na pravi način“.

Imao je Partizan i prethodnih sezona mladi ekipu, pa je deo navijača zabrinut da li je broj godina zapravo hendikep u odnosu na konkurente.
„I mi smo nekad bili mladi, imali po 20 godina, pa smo pravili čuda. Samo je važno da momci dobro rade i imaće vetar u leđa sa tribina. Važno je da nauče da budu igrači koji prave razliku na terenu. Za početak bih voleo da uđemo u plej-of ABA lige, tamo je sve moguće. Takođe, da u Evrokupu ne bude kao prošle sezone. Mora da se zna ko je Partizan i kako dovodi igrače. To sad deluje bolje“.

Prvo obraćanje novinarima na početku priprema Novica Veličković je okončano blic analizom konkurencije u ABA ligi.
„Dosta klubova se „otvorilo“ i dovelo dokazane igrače. To ništa ne mora da znači. Ja se nisam nikada plašio, a igrao sam protiv mnogih velikih košarkaša. Nikad strah, respekt uvek, dok se ne izađe na teren“, ističe kapiten.

KK-PARTIZAN_08.jpg

KK-PARTIZAN_02.jpg

KK-PARTIZAN_01.jpg

KK-PARTIZAN_20.jpg

KK-PARTIZAN_15.jpg

Нема коментара:

Постави коментар