петак, 05. октобар 2018.

Bata o 6:1 u Parizu: A da se zapitamo, da li je baš tolika razlika između PSŽ-a i Napolija?

„Zvezda je igrala slabo i rezultatski je slabo prošla“, ocenio je trener Partizana

Bata o 6:1 u Parizu: A da se zapitamo, da li je baš tolika razlika između PSŽ-a i Napolija?

Kanonada ofanzivaca Pari Sen Žermena na Parku prinčeva u sredu veče nametnula je pitanje oko čijeg odgovora ne mogu da se usaglase ni najvatrenije pristalice Crvene zvezde: da li je 1:6 u realnost ili sramota?

Polemike traju, međutim, nema sumnje da je rezultat iz Pariza odjeknuo, zbog čega je bilo logično i očekivano da novinari, na konferenciji za medije pred 11. rundu Superlige, upitaju Zorana Mirkovića u kojoj meri je ishod drugog kola Grupe C Lige šampiona udarac i za srpski fudbal.
„Ne znam šta bih vam rekao. Fokusiran sam na utakmicu sa Voždovcem, to je moj centar sveta. Ne bih mnogo polemisao“, bio je prvi Batin komentar.

Ipak...
„Mislim da je Zvezda igrala slabo i rezultatski je slabo prošla. Imate utakmice gde igrate dobro, a ne bude nagrađeni ili igrate loše, pa budete čašćeni nekim dobrim rezultatom. Ovo juče je sve jasno:  Zvezda je igrala loše i loše je prošla. Ne znam šta bih mogao više da kažem“.

Sledeće pitanje se samo nametnulo - zaostajemo li baš toliko za svetskim fudbalom koliko pokazuje rezultat iz Pariza? – posle čega je trener Partizana vratio film dve sedmice unazad i goviro uverljivo i razložno.
„Da zaostajemo – zaostajemo? A ja bih postavio kontra pitanje: da li je velika razlika između Napolija i PSŽ-a? Svaka utakmica je priča za sebe. Zavrti se kako se zavrti, a onda mi nekako olako donosimo sud o svemu“, džentlmenski će Mirković, verovatno u nameri da kaže da je, uprkos očiglednoj razlici u kvalitetu, sinoć u Parizu nešto ipak bilo i do Zvezdine loše igre.

Jer ako je mogla do 0:0 protiv Napolija mogla je i do boljeg rezultata - možda ne i ishoda - i u Parizu.

Нема коментара:

Постави коментар