понедељак, 29. октобар 2018.

Trinkjerijeva cena 80.000 mesečno za ceo stručni štab

Partizan zvao na pregovore

Trinkjerijeva cena 80.000 mesečno za ceo stručni štab

Nikada to nije lak posao, posebno kad se potraga za trenerom obavlja usred sezone. Uprava Partizana ima nezahvalan zadatak posle odlaska Nenada Čanka. I ambiciozno je krenula na jednog od najboljih slobodnih trenera Evrope Andreu Trinkijerija. MOZZART Sport danas saznaje da velika želja crno-belih neće moći tek tako lako da se ostvari, pošto italijanski strateg srazmerno ugledu koji uživa ima i visoku cenu za srpske uslove.

MOZZART Sportu je naime potvrđeno da je Partizan stupio u kontakt sa Trinkijerijevim zastupnicima i da su oni pozvali crno-belu delegaciju na sastanak u Milanu. Načelno je dakle 50-godišnji stručnjak zainteresovan, ali to neće ići tako glatko, barem iz dva razloga.

Prvi i osnovni je cena, pošto bi Trinkijeri sa sve svojim stručnim štabom koji bi doveo u Beograd koštao 80.000 evra mesečno. Podvlačimo dakle, to je cena sa kompletnim stručnim štabom, ne samo za Trinkijerija. I nije previsoka imajući u vidu njegov kvalitet, ali tek treba videti da li je u Partizanovom dometu.

Drugi problem je što je Trinkijeri interesantan i mnogim evroligaškima. Pre svih Himkiju, koji je u poodmaklim pregovorima sa Italijanom. Aktuelna je i Valensija, učesnik Evrokupa i Partizanov protivnik u grupi. A teren ispituje i Baskonija, dok bi svakako najveću prepreku Trinkijerijevom angažmanu u Beogradu bila smena Ćavija Paskvala u Panatinaikosu o kojoj se šuška poslednjih dana, mada ona nije izvesna. Platežna moć i snaga Panatinaikosa verovatno bi predstavljali nešto što crno-beli ne bi mogli da isprate.

Inače, ako bi Trinkijeri i došao u Beograd nije isključeno ni da bi se sa njim u Partizan vratio i Vlado Šćepanović, nekada bek crno-belih. Inače i veliki Trinkijerijev prijatelj, i dalje angažovan kao asistent u Bambergu u koji ga je ovaj i doveo. Trinkijeri i Šćepanović su prošlog meseca u Laktašima zajedno posmatrali Superkup Jadranske lige.

Nije dakle lako izvodljivo, ali teško da bi bilo koje drugo rešenje obradovalo Partizanove navijače kao dolazak Trinkijerija i Šćepanovića. Zašto da se ne pokuša?

Нема коментара:

Постави коментар