четвртак, 01. новембар 2018.

Plej-of problem Partizana

Ozbiljne nevolje crno-belih u sudarima sa ekipama iz gornjeg doma tabele u poslednje dve sezone

Plej-of problem Partizana

Ni na vrhu, ni sa ekipama iz vrha. Pisali smo o tome kako je samo 16 dana u poslednje četiri sezone proveo Partizan na čelu superligaške tabele, a u minulih mesec dana stigla je ocena kolokvijuma u jesenjem semestru. Slaba.

Taman kad se zbog igre u 158. večitom derbiju učinilo da ovaj tim može da se nosi sa Crvenom zvezdom, usledila je serija od pet utakmica na kojima je osvojeno svega sedam bodova. Ili, izgubljeno osam. Zavisi kako ko gleda. Bilo kako, nedovoljno za ambicije kluba, njegovu tradiciju i navijačke apetite, pa je razlika u odnosu na lidera trenutno13 koraka. A u nedelju u Humsku 1 stiže Vojvodina na koncu prve etape Superlige Srbije, u utakmici koja suštinski neće ništa promeniti, jer je utisak o timu Zorana Mirkovića toliko bled da se najbolje očitava kroz prizmu rezultata sa ekipama koje su minulo prvenstvo završile u plej-ofu.

Osim Crvene zvezde i Novosađana, to su još Spartak iz Subotice, niški Radnički, Voždovac, Čukarički i Napredak. Kad se obračunaju rezultati mečeva sa tim protivnicima iz prošle sezone (po dva u osnovnom delu prvenstva i po jednom u plej-ofu) i na početku novog prvenstva dolazi se do, po crno-bele, poražavajućeg podatka da su od mogućeg 81 boda osvojili samo 39!? Uspešnost manja od 50 odsto. Neko bi rekao „sramota“, ima i onih koji kažu „realnost“.


Činjenice su neoborive: prošle sezone, dok je na klupi sedeo Mirioslav Đukić Partizan nije uspeo da ostvari nijedan het-trik pobeda u duelima sa takmacima koji će, ispostavilo se, biti plasirani u gornjem domu tabele, od prvog do osmog mesta. Od 54 boda uzeo je samo 31. Nije se proslavio ni u ovom takmičarskom ciklusu, uprkos promeni trenera i dolasku Zorana Mirkovića skupio je samo osam poena od mogućih 18, uz napomenu da mu je ostalo da odigra taj meč sa Novosađanima.

Pri čemu je Bata preuzeo ekipu dok je bila na minus pet. Sad je na minus 13. Ako se nešto ne popravi...

PARTIZANOVI DUELI SA TIMOVIMA IZ PLEJ-OFA

Sezona 2017/2018

Crvena zvezda 0:0, 1:1, 1:2
Radnički Niš 3:1, 0:1, 3:1
Spartak 1:0, 1:1, 2:0
Voždovac 1:3, 1:0, 1:2
Napredak 1:1, 1:2, 2:2
Čukarički 0:0, 2:0, 2:1
Vojvodina 1:0, 1:1, 1:2

Sezona 2018/2019

Crvena zvezda 1:1
Radnički Niš 2:2
Spartak 0:0
Voždovac 4:0
Napredak 1:1
Čukarički 1:1
Vojvodina ?

Нема коментара:

Постави коментар